#1 A gerinc fontossága

Mi a gerinc szerepe?

A gerinc védi a központi idegrendszert és a gerincvelőt. Támogatja a test működését és koordinálja az autonóm idegrendszert.

Emellett támogatja az emberi test fő szerveinek biztonságát, és serdülőkor után a vérképzés nagy része a gerincben és a medencében termelődik.

Kipróbálom otthon

#2 Gerinc tartása
Mivel a gerinc csatlakozik az idegrendszerhez az izmokhoz és az ínszalagokhoz, stabilan képes alátámasztani a test tömegét a gravitációval szemben. Hosszú időn keresztül történő statikus ülés vagy állás nagyobb nyomást gyakorolhat a gerinc idegeire, mint a fekvés, miközben a helytelen testtartás és életmód okozhat gerincferdülést és egyéb gerincből származó degenerációs fájdalmakat is. 
Tedd jobbá gerincedet
#3 Gerinc nyújtása

Hogyan lehet a gerincet rugalmasan tartani?

A test, beleértve a gerincet is, csak akkor tud pihenni, ha vízszintesen helyezkedik el. A fekvő pozíció illetve a gerinc nyújtása kiterjeszti az intervertebrális lemez terét, ezzel csökkenti a porckorongokra és az idegekre nehezedő nyomást. Ebben tud segítséget nyújtani számunkra a Ceragem Master V3-as gerincet tehermentesítő és nyújtó wellness készülék. Ezenkívül a tehermentesítés megkönnyíti az artériák véráramlását így hatékonyan csökkenti a pulzusszámot, kényelmesebbé téve ezzel a test működését. A megnövekedett hő emeli a test alaphőmérsékletét ezzel lelki és fizikai relaxációt vált ki, mely megkönnyíti a vérkeringést és csökkenti az izomfájdalmat.
Kíméletes gerincnyújtás